Haagse theaters brengen hommage aan impresario met uitreiking Jacques Senf Prijs

Large e5959d8d

 

Afgelopen 16 januari overleed impresario en ondernemer Jacques Senf op 72-jarige leeftijd. Vier theaters eren in september zijn grote verdienste voor de hofstad met de uitreiking van vernoemde Jacques Senf Prijs. Culturele ondernemers, die op eigenwijze bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het Haagse culturele klimaat, maken kans op de eervolle stimuleringsprijs.

AFAS Circustheater, Diligentia/Pepijn, Het Nationale Theater en Zuiderstrandtheater zijn initiatiefnemers van de Jacques Senf Prijs.

Henk Scholten namens het bestuur: “Jacques Senf heeft als oprichter van Scheveningen Club 192, manager van de Golden Earring en later als impresario veel op theater- en muziekgebied betekend in Den Haag. Hij was ook nauw betrokken bij de comebacks van Paul van Vliet en Mini & Maxi.”

De theaterdirecties dragen nominaties aan uit de stad bij de onafhankelijke jury. Deze kiest de uiteindelijke winnaar. De officiële prijsuitreiking vindt op vrijdag 27 september 2019 tijdens een besloten presentatie plaats. De creatieve en innovatieve ondernemer ontvangt €12.500 als aanmoediging voor zijn/haar activiteiten. In 2016 werd, ter ere van Senfs 70e verjaardag, de prijs voor het eerst uitgereikt aan evenementenorganisator Arthur Pronk die onder meer het UIT Festival Den Haag, Embassy Festival en THE LIFE I LIVE in Den Haag organiseert.