Nieuws

Large dcf6b549

Vanavond nam De Dutch Don't Dance Division de Jacques Senf Prijs 2019 in ontvangst. Met choreografieën voor de wereldtournee van Armin van Buren, Haagse producties Solo’s @ the Sea en de beroemde kerstvoorstellingen, grootse Dutch Summer Dance Course en dansers die inmiddels schitteren bij onder andere Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater heeft het dansgezelschap zich uitzonderlijk op de kaart gezet. Volgens de onafhankelijke jury werden zij dan ook de winnaar van de stimuleringsprijs. Bij de uitreiking werd het juryrapport toegelicht en namen Rinus Sprong, Thom Stuart en hun dansers de waardecheque in ontvangst.

Large 088e2994

De Dutch Don’t Dance Division droeg in februari dit jaar het stuk Interbellum, onderdeel van de voorstelling ‘Ballet Black & White’, aan de overleden theaterimpessario Jacques Senf op. Het dansgezelschap werd negen maanden later compleet verrast dat ze de vernoemde Jacques Senf Prijs op vrijdag 27 september 2019 in ontvangst mogen nemen. “We konden het niet geloven, het is nogal een prijs,’’ zegt Rinus Sprong, artistiek leider. “Vanuit de grootste Haagse theaters en de onafhankelijke jury krijgen we een enorme erkenning voor ons werk en onderscheidende werkwijze. En uiteraard is het een waardering voor het team.”

Large d3af68af

Met choreografieën voor de wereldtournee van Armin van Buren, Haagse producties Solo’s @ the Sea en de beroemde kerstvoorstellingen, grootse Dutch Summer Dance Course en dansers die inmiddels schitteren bij onder andere Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater heeft De Dutch Don’t Dance Division zich uitzonderlijk op de kaart gezet. Het Haagse dansgezelschap is volgens de onafhankelijke jury dan ook de winnaar van de Jacques Senf Prijs 2019. Op vrijdag 27 september wordt de stimuleringsprijs uitgereikt en nemen ze de waardecheque in ontvangst

Large e5959d8d

Afgelopen 16 januari overleed impresario en ondernemer Jacques Senf op 72-jarige leeftijd. Vier theaters eren in september zijn grote verdienste voor de hofstad met de uitreiking van vernoemde Jacques Senf Prijs. Culturele ondernemers, die op eigenwijze bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het Haagse culturele klimaat, maken kans op de eervolle stimuleringsprijs.